Ontdek Weesp
 

Ontdek Historisch Weesp

Stadswandelingen

Weesp ontdekken met familie, vrienden en/of zakenrelaties? Maak een historische stadswandeling onder leiding van een ervaren stadsgids van de Historische Kring Weesp. Een wandeling duurt circa 1,5 uur en voert u langs de belangrijke en verborgen plekjes in het oude centrum. Er wordt gestart bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat, waar desgewenst een rondleiding in de kerk wordt gegeven. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling door de tijd die voert langs de Synagoge, het sluizencomplex en het stadhuis, door de oude straatjes en over de Hoogstraat met uitzicht over de Vecht. Ook kan er een bezoekje aan het Fort aan de Ossenmarkt worden gebracht. Heeft u specifieke wensen, dan kan de wandeling daaraan worden aangepast.

Naast de reguliere wandelingen zijn er de volgende historische themawandelingen:

- Weesp vestingstad
- Joods Weesp
- Weesp industriestad
- Katholiek Weesp

Wat kost het?

Het starttarief is 25.00 euro tot en met 7 personen. Bij meer deelnemers 3,50 euro per persoon.

Tip! Doe een dagje Weesp

Wilt u Weesp nog beter leren kennen en tegelijk genieten van de gezelligheid die de stad biedt, doe dan een dagje Weesp. Laat u ’s ochtends rondleiden door een ervaren stadsgids van de Historische Kring Weesp en bezoek na de lunch Museum Weesp dat de grootste collectie Weesper porselein in huis heeft. Het museum is gevestigd in het uit 1776 daterende stadhuis dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Museum Weesp organiseert op verzoek ook een rondleiding door dit imposante gebouw. Het museum is woensdag tot en met zondag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Om u de mogelijkheid te bieden het dagprogramma zelf samen te stellen, bieden we ‘dagje Weesp’ niet als pakket aan. Voor informatie verwijzen we u naar de volgende adressen:
Stadswandeling: wandelingen@historischekringweesp.nl
Museum Weesp: www.museumweesp.nl
Restaurants: www.tripadvisor.nl (zoek op restaurants Weesp)

Stadswandelingen

Voor meer informatie over de stadswandelingen kunt u contact opnemen met onze coördinator stadswandelingen, Liesbeth Kortekaas, e-mail: wandelingen@historischekringweesp.nl of tel. 0294 489070 / 06 2632 4923

Zomerwandelingen

Iedere vrijdag in juli en augustus (behalve vrijdag 25 augustus) is er een historische stadswandeling. Start om 19.00 uur bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Bespreken is niet nodig. De kosten bedragen 3,50 euro per persoon.